План роботи Медичних працівників
№ п/п | Зміст роботи | Термін | Відповідальний |
Організаційна робота | |||
1 | Здійснювати роботу у відповідності за планом з охорони життя та здоров’я дітей. | упродовж року | Ст..медсестри |
2 | Своєчасно оформлювати документацію на дітей, що прибувають та вибувають з ЗДО. | упродовж року | Ст..медсестри |
3 | Проводити ознайомлювальну бесіду з батьками під час прийому. | упродовж року | Ст..медсестри |
4 | Систематично вести медичну документацію. | упродовж року | Ст..медсестри |
5 | Проводити щоденний огляд дітей | упродовж року | Ст..медсестри |
6 | Стежити за дотриманням санітарно-гігієнічних норм у ЗДО | упродовж року | Лікар, ст. м/с |
7 | Проводити санітарно-просвітницьку роботу у ЗДО | упродовж року | Лікар, ст. м/с |
8 | Здійснювати контроль за якісттю харчування у ЗДО | упродовж року | Лікар, ст. м/с |
Робота щодо організації харчування дітей у закладі | |||
-стежити за санітарним станом харчоблоку, зовнішнім виглядом персоналу -чітке виконання санітарно гігієнічного режиму, -про результати контролю інформувати на нарадах при завідуючій та виробничих нарадах -вести контроль за дотриманням інструкцій з організації харчування дітей в ДНЗ; (наказ 298/227 від 17.04.2006р.(із змінами,внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки,молоді та спорту № 202/165 від 26.02.2013)) -контроль за забезпеченням харчування дітей у відповідності до натуральних та грошових норм; -регулярно контролювати харчування дітей шляхом роботи в раді з організації харчування -продовжувати чіткий облік документації з організації харчування. -складання перспективного меню згідно картотеці страв, з урахуванням норм, -контролювати наявність у коморі належного набору продуктів; соків для харчування дітей санаторних груп. -контролювати збереження продуктів відповідно до санітарних вимог, терміну їх реалізації; -контроль за дотриманням технології приготування страв; -стежити за здійсненням закладки продуктів на харчоблоці при приготуванні страв; -контроль за щоденним відбіром та зберіганням добових проб; -контролювати дотримання графіку видачі харчування в групи з харчоблоку; у відповідності до віку дітей; -здійснювати контроль за харчуванням дітей в групах, контролювати етику та естетику обслуговування дітей під час прийому їжі; | Ст..медсестри | ||
9 | Здійснювати систематичний нагляд за виконанням санітарних правил та режиму дня | упродовж року | Ст медсестра |
10. | Контроль за роботою технічного персоналу по проведенню генерального прибирання приміщень ЗДО відповідно графіку. | упродовж року | Ст.м/с |
11. | Медичний контроль за дотриманням в дошкільному закладі повітряного режиму за рахунок суворого дотримання графіків провітрювання. | упродовж року | Ст..медсестри |
12. | Забезпечити тісний контакт в роботі ЗДО - з дитячою поліклінікою №1 -з «ОКПД №7» амбулаторно-поліклінічне відділення № 6(дитяче) - (лікарем фтизіатром) | упродовж року | Завідувач Лікар Мед. сестри |
13. | Забезпечення соком дітей санаторних груп. | упродовж року | Ст.м/с |
14. | Регулярно контролювати дотримання тривалість прогулянок дітей та повітряного режиму в санаторних тубінфікованих групах. | упродовж року | Ст.м/с |
15. | Створення дітям умов відповідно до гігієнічних норм. | упродовж року | Зав.,п/з з АГЧ,ст медсестра |
Робота ортоптичного кабінету | |||
16 | Забезпечити тісний контакт в роботі ЗДО - з дитячою поліклінікою №1 | упродовж року | М\С лікувального кабінету |
17. | Забезпечити умови для роботи Харківського інклюзивної - ресурсного центру (виїзне засідання) | II-ІІІ | завід., лікар, ст. м/с |
18. | Регулярно контролювати дотримання гігієнічних принципів в організації навчання дітей зі зниженим зором. | упродовж року | Садівнича Р.П. |
Лікувально-профілактична робота | |||
1. | Провести аналіз стану здоров’я дітей за допомогою поглиблених медичних оглядів. | За мед. планом II-IV | Ст.м/с |
2 | Проводити антропометрію дітей та обробку данних, із занесенням до «Журналу здоров*я» | За планом | ЛікарСт.медсестра |
3. | Здійснення контролю за виконанням оздоровчих та загартувальних заходів, передбачених програмою розвитку дітей. | упродовж року | Ст.м/с |
4. | Здійснювати медичний контроль за фізичним вихованням дітей. | 2р./міс. | Ст.м/с |
5 | Проводити аналіз захворюваності дітей. | Щомісяч | Ст.м/с |
6 | Своечасно консультувати дітей у фахівців | За потребою | Ст.медсестра |
7 | Контролювати режимні процеси у ЗДО відповідно до санітарних вимог. | Системат. | Ст.м/с |
8. | Проводити опромінювання кварцевою лампою групових кімнат. | відповідно до графіку | Ст.м/с |
9. | Здійснювати контроль за дотриманням “дез”режиму. | На період каранти ну | Ст.м/с |
10. | Підготувати форму №26 на дітей, які переходять в школу. | V | Ст.м/с |
11. | Забезпечити роботу фітовітальні, скласти графік відвідування дітьми, що часто та тривало хворіють та дітей “Д” групи з метою профілактики. | X,XII, І. ІІІ | Ст.м/с |
12 | Провести обстеження дітей на гельмінти | ІІІ | Ст.медсестра |
13 | Провести дегельмінтизацію (аналіз і лікування). | ІІІ | Ст..М/с |
14 | Проводити санацію ротової порожнини | 1 раз на рік | Лікар стоматолог |
15 | Зараховувати на «Д»- облік дітей ,які цього потребують | Постіно | Лікар |
16 | Дітям «Д» групи проводити сезонні протирецидивні курси лікування за рекомендацією фахівців у фізіотерапевтичному кабінеті та фітоівітальні | 2 раза на рік за призначенням | Лікарі-фахівці,лікар |
17. | Забезпечити змінність медичних сторінок в батьківських куточках. | Щомісяця | Ст.м/с |
18 | Забезпечити контроль за дотриманням особистої гігієни співробітників закладу освіти. | Систем | Ст.м/с |
Протиепідемічна робота | |||
1 | Виконувати план профілактичних щеплень | Кожного місяця | Лікар, ст.м/с |
2 | Скласти річний план профщеплень на 2024 рік | X | Лікар, ст.м/с |
3 | Провести туберкулінодіагностику | За планом | Лікар, ст.м/с |
4 | Провести щеплення проти поліомієліту. | за планом | Лікар |
5 | Провести щеплення КДС | за планом | Лікар |
6 | Провести щеплення проти захворювання на кір | за планом | Лікар ст.м/с |
7. | Проводити санітарно-гігієнічне навчання за програмою санмінімуму з педагогами та обслуговуючим персоналом, працівниками харчоблоку | березень | Ст.м/с |
8 | Вести контроль за своєчасним проходженням медичних оглядів працівниками дошкільного закладу. | ІV,X | Завід., ст.м/с |
9 | Вести контроль та аналіз інфекційних захворювань. | На період каранти ну | Лікар, ст.м/с |
10 | Проводити огляд дітей та співробітників дитячого закладу на педикульоз. | 2 рази на місяць | Ст.м/с |
11 | Проводити протигрипозні заходи . | За показниками | Ст.м/с |
Санітарно-гігієнічна робота | |||
1. | Вести контроль за санітарним станом приміщень закладу освіти та харчоблоку | Постійн | Лікар, ст.м/с |
2. | Забеспечити контроль за дотриманням дезрежиму | Постійн | Лікар, ст.м/с |
3. | Проводити санмінімум з усіма категоріями працівників | Постійн | Лікар, ст.м/с |
4. | Дотримуватись санітарно-гігіенічного режиму в закладі освіти | Постійн | Лікар, ст.м/с |
5 | Забеспечити контроль за дотриманням правил особистоі гігіени співробітників закладу освіти | Постійно | Лікар, ст.м/с |
Санітарно-просвітницька робота | |||
1. | Бесіди для вихователів: 1. Загартування. 2.Інфекційні захворювання: дифтерія. 3. Інфекційні захворювання: скарлатина. 4. Профілактика туберкульозу. 5. Інфекційні захворювання: вітряна оспа. 6. Інфекційні захворювання: кір. 7. Інфекційні захворювання: епідпаратит. 8. Інфекційні захворювання: вірусний гепатит. 9. Інфекційні захворювання: дизентерія. 10. Харчова інтоксикація. 11. Дитячий травматизм. 12. Інфекційні захворювання: сальмонельоз. | ІX-X І-ІІ ІІІ - ІV V VІ VІІ XІ XІІ ІX І XІ | Ст.м/с |
2. | Бесіди для помічників вихователів - “Дотримання помічниками вихователів режиму дня перебування дітей в ЗДО” - “Особиста гігієна” -“Опрацювання санітарного мінімуму” | ІX пост. ІІ-ІІІ | Ст.м/с |
3. | Консультації для батьків “Про результати дегельмінтизації” “Профілактика харчових отруєнь” “Профілактика респіраторних захворювань” “Організація дитячого харчування вдома ” “Профілактика туберкульозу” “Повноцінне харчування дитини – запорука попередження захворюваності на туберкульоз” “Загартування – шлях до здоров’я дитини” “Як організувати відпочинок дитини влітку” | ІX на свята XІ І ІІ ІІІ ІV V | Ст.м/с |
4. | Випуск санбюлетенів 1.Профілактика туберкульозу. 2.Охорона зору. 3.Профілактика менінгококових інфекцій. 4.Значення профілактичних щеплень 5.Профілактика повітряно – крапельних інфекцій 6.Про шкідливість глистів. 7.Профілактика отруєнь грибами 8.Профілактика гострих кишкових інфекцій. 9.Профілактика вірусного гепатиту. 10. Профілактика харчових отруєнь. | Щоміс. VІІІ-ІX X XІ XІІ І ІІ ІІІ ІV VІ-VІІ упродовж року | Ст.м/с |